Не кожен городник знає про цей простий і дешевий засіб з використанням харчової соди, який здатний прискорити дозрівання помідорів і захистити рослини від хвороб.

Існує кілька варіантів приготування розчину на основі харчової соди - кожен з них має своє завдання. Про них розповідається на сайті Prostoway.

Як приготувати розчини з харчовою содою для помідорів:

1. Для захисту рослини від попелиці потрібно приготувати наступний розчин: в 10 л води розводять 60-70 г соди. Рідину ретельно перемішують і обприскують грядки з томатами. Профілактичну процедуру проводять кожні 7 днів.

Вирощування помідорів, скріншот: YouTube
Вирощування помідорів, скріншот: YouTube

2. Для захисту томатів від хвороб беруть 30 г соди й 10 крапель йоду, розмішують їх в 10 л води. Засіб добре перемішують і обприскують посадки. Процедуру проводять 2-3 рази за сезон.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

3. З метою раннього і рясного плодоношення томатів, поліпшення смакових якостей плодів, розчин готують за наступним рецептом. У 10 л води розводять по 2 ст. л. соди, додають 1 таблетку аспірину і 20-30 г натертого господарського мила.

Добре перемішують і поливають помідори. Обробку проводять 1 раз в 10 днів. Зазвичай у період збору врожаю один кущ приносить 8-10 кг помідорів за сезон.

Помідори, скріншот: YouTube
Помідори, скріншот: YouTube

Нагадаємо, як за формою огірка зрозуміти, чого йому бракує: догляд за овочем у липні

Як повідомляв "Знай.ua", як позбутися колорадського жука без хімії: народні способи, які врятують картоплю

Також "Знай.ua" писав, як прогнати жука короїда зі свого саду: найефективніші народні способи позбутися шкідника