Прем'єр-міністр Великої Британії ввечері 6 липня відмовився йти у відставку попри тиск з боку суспільства та власних міністрів. Та попри це, вже 7 липня він зробив відповідну заяву про те, що йде з посади.

Увечері 5 липня свої посади залишили міністр охорони здоров'я Саджід Джавід та канцлер казначейства Ріші Сунак і тоді почалася хвиля звільнень.

Така ситуація склалася через скандал після призначення Борисом Джонсоном на урядову посаду члена парламенту Кріса Пінчера, звинуваченого у сексуальних домаганнях. У результаті понад 40 осіб на знак протесту залишили свої посади в уряді. Це, зокрема, глави міністерств і відомств та інші працівники кабінету.

Володимир Зеленський та Борис Джонсон, фото: Instagram
Володимир Зеленський та Борис Джонсон, фото: Instagram

Як раніше повідомили ВВС, друг України Борис Джонсон залишиться прем'єр-міністром до осені. А нового главу уряду буде призначено на з'їзді партії торі у жовтні.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

На Бориса Джонсона було спричинено "інтенсивний тиск" з боку колег по партії та десятками відставок в уряді, починаючи з рівня кабінету міністрів.

Раніше Джонсон також заявив, що для нього було б неправильно "піти" на тлі економічного тиску та війни в Україні. Водночас Джонсон визнав, що призначення Пінчера було "серйозною помилкою".

Борис Джонсон, фото: скріншот з відео
Борис Джонсон, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, Зеленському вже ревнувати? Лідер Туреччини Ердоган "підкотив" до Бориса Джонсона на саміті НАТО

Як повідомляв "Знай.ua", друг Володимира Зеленського Борис Джонсон наблизився до небезпеки впритул: "Він не може сидіти на місці"

Також "Знай.ua" писав, що Борис Джонсон представив путіна в образі жінки, так було б простіше всьому світу