У Нафтогазі пояснили, чому українцям знову приходить по дві платіжки

Про це повідомляють у пресслужбі компанії.

Газ. Фото: скрін youtube
Газ. Фото: скрін youtube

В компанії зауважили, що значна кількість клієнтів Нафтогазу вже отримала друковану платіжку за газ і ще одну — за транспортування. Для декого це стало сюрпризом, адже попередній постачальник надсилав усього одну. У компанії відповідають, що два рахунки — це нормально.

Також споживачам нагадали, що оплата газу та його доставку розділена ще з січня 2020 року, а це значить, що продавати газ і доставляти споживачеві мають різні компанії.

Популярні новини зараз
Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Тому споживачі мають отримувати кожного місяця дві платіжки за газ:

  • за доставку / розподіл газу (від оператора ГРМ);
  • за спожитий газ (від постачальника — ГК «Нафтогаз України»).
Споживачів заспокоїли, такий розділ рахунків не означає, що платити треба більше.
"Плата за транспортування або розподіл газу не є ані новим, ані додатковим платежем. Ви й надалі отримуватимете газ за однією з найвигідніших цін на ринку — 7,96 грн/куб. м (з ПДВ). Тариф на розподіл газу відрізняється в кожній області. Наприклад, у Дніпропетровській — 1,26 грн за 1 куб. м на місяць (без ПДВ), а на Закарпатті ця ж послуга коштує 1,99 грн (без ПДВ).", - говориться у повідомленні.