Кожна людина у своєму житті переживала стрес. Так само кожен і бореться з ним своїм способом. Часто ці методи можуть бути шкідливим, як, наприклад, переїдання, алкоголь, наркотики...

Але також є менш руйнівні, але не більш корисні способи зганяти стрес.

Через постійну емоційну напругу у українців почали з’являтися шкідливі звички. Гризти нігті, кусати губи, смикати волосся — все це ознаки стресу. Та причина не просто у хвилюванні. У рубриці щоденного дайджесту СТБ "Все буде добре" — "Допомога психолога" — Андрій Жельветро пояснив, як правильно позбутися нав’язливих звичок.

Психолог телеканалу СТБ Андрій Жельветро
Психолог телеканалу СТБ Андрій Жельветро

Героїня випуску, 40-річна Катерина, родом з Миколаєва. Під час війни почала гризти нігті та дерти кутикулу, як це робила в підлітковому віці. Жінка може навіть травмувати себе до крові та набряків пальців. Їй соромно показувати руки. Тепер Катерина не знає, як позбутися цієї звички.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Порадами поділився психолог:

  1. Знайдіть своє слабке місце, що вас найбільше тривожить. Треба визначити персональну причину. Немає проблем, які не можна вирішити. Є рішення, які ми не можемо прийняти.

  2. Завмирайте на 5-10 секунд, коли помічаєте себе на поганій звичці. Спрямовуйте увагу на навколишній світ.

  3. Стежте за станом нігтів та кутикули. Майте поруч ножиці та пилку.

  4. Зробіть максимально незручним доступ до поганої звички. Наносьте на руки крем, бальзам на губи, спробуйте манікюр із товстим шаром лаку.

  5. Займайте руки та рот, щоб не нашкодити собі. Наприклад, антистрес-іграшками.

Тривожність та стрес. Фото: скриншот Youtube
Тривожність та стрес. Фото: скриншот Youtube

Нагадаємо, що Віталій Кім зізнався, як заспокоює себе сам без дружини і дітей поруч: "Їм пофігу...".

Раніше ми повідомляли, що українки бояться віддавати дітей до дитсадків, підлість путіна та росіян знайде і там: "Чекаємо на закінчення війни"