В Україні хочуть створити мережу державних заправок для електромобілів

Електрокар, скріншот: YouTube
Електрокар, скріншот: YouTube

Про це повідомляє пресслужба Міненерго

Варто зазначити, що про ідею створення такої мережі відомо з 2018 року. Тоді міністр інфраструктури Володимир Омелян говорив про створення такої мережі зарядних станцій потужністю від 50 кіловатів.

В середині червня уряд зробив перший крок у цьому напрямку. Стало відомо про підписання Меморандуму про партнерство та взаємодію між ДП «НАЕК «Енергоатом» та АБ «УКРГАЗБАНК».

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Згідно з домовленостями розпочато спільну роботу у реалізації проєкту з використання фінансових можливостей банку та Енергоатому як найбільшого виробника електроенергії.

"Сьогодні зроблений ще один важливий крок з розвитку інфраструктури електричного транспорту та створення національної мережі зарядних станцій в Україні, визначені джерела фінансування для розбудови цієї мережі на території всієї країни", - зазначив Міністр енергетики України Герман Галущенко під час підписання документа.

Скільки на це планується виділити коштів у повідомлені не уточняється. Як зауважили посадовці, реалізація цього проєкту сприяє виконанню взятих Україною зобов'язань по декарбонізації.

Нагадаємо, Українські АЗС змінили ціни на паливо: за скільки можна заправитися.

До слова, "Як раніше вже не буде": українцям розповіли невтішну новину про ціни на бензин.

Раніше ми писали, що українці залишаться без автівок: що замість бензину продають на АЗС під час війни.