Українець перетворив стареньку таврію на унікальний електромобіль

Про це повідомляє видання ТопЖир.

Днями один з підписників видання помітив на одній зі столичних парковок незвичне авто. Перше, що впадає в око - це сонячна батарея на його даху. В неї відсутня вихлопна труби, а де має бути бензобак - смайлик.

Як стало відомо, ця "Таврія" є електричною. Власник автівки переробив її ще 10 років назад. Цікавим є те, що машина без проблем проїхала вже 14 500 км і витримала 600-700 циклів зарядки-розрядки. Зараз її власник без проблем їздить на ній по місту.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Таврія-електрокар. Фото: сайт Топ-Жир
Таврія-електрокар. Фото: сайт Топ-Жир

Проте переробка автівка виявилась недешевим задоволенням. таврію власник купив за 1,5 тисячі доларів, а її перетворення на електромобіль котувало йому 7 тисяч доларів та пів року роботи.

Таврія-електрокар. Фото: сайт Топ-Жир
Таврія-електрокар. Фото: сайт Топ-Жир

Компактний міський електромобіль здатний розганятися до 90 км на годину і проїжджати без підзарядки 40-50 кілометрів. А заряджається саморобний електромобіль від звичайної розетки всього за 2 години.

У виданні зазначають, що таврія, яка булу перероблена 10 років тому зараз у чудовому стані та продовжує підкорювати українські дороги.

До слова, рукастий майстер перетворив іржавий ЗАЗ на міцного звіра: з такими колесами дороги не потрібні.

Нагадаємо, автівки можуть подешевшати: українцям хочуть скасовувати обов'язковий збір.

Раніше ми писали, що за ціною свіжої Audi: на продаж виставили вінтажний Запорожець, купити ризикне не кожен.