Приємною новиною на фоні дефіциту та зростання вартості окремих продуктів потішили українців в середині червня. В Україні з початку червня фіксується зниження цін пропозиції на бутельовану рафіновану дезодоровану соняшникову олію.

Такі дані наводять після моніторингу ІА "АПК-Інформ". Як пояснюється, така ситуація спричинена спадом ажіотажного попиту імпортерів на даний продукт поруч зі зростанням кількості його пропозицій.

Зазначається, що українські переробні компанії, прагнучи задовольнити потреби імпортерів, мають змогу активно пропонувати на зовнішній ринок рафіновану олію завдяки здешевшанню насіння соняшнику та відсутності складнощів із його закупівлею.

Рослинна олія, кадр з відео
Рослинна олія, кадр з відео

Збільшення обсягів імпорту сировини з України посприяло тому, що низка європейських компаній наростили обсяги виробництва рафінованої дезодорованої олії, яка в умовах нижчої вартості створювала конкуренцію продукції українського походження.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Водночас дорога та ускладнена логістика з України продовжує відігравати важливу роль у ціноформуванні. Відповідно, ціни пропозиції на бутельовану рафіновану дезодоровану соняшникову олію в зазначений період знизились на 0,1-0,15 USD/л і станом на 17 червня переважно варіюються в межах 1,90-2,10 USD/л FCA.

Рослинна олія, кадр з відео
Рослинна олія, кадр з відео

Нагадаємо, рашисти замовили шашлик у Херсоні й отримали рахунок автоматною чергою: "Вкладуться у чорні мішки для сміття"

Також ми писали, як українцям отримати необхідні довідки дистанційно: детальна інструкція ПФУ

Нагадаємо, дефіцит солі та сильне здорожчання гречки й овочів: як зміняться ціни на популярні продукти вже найближчим часом