Війна поставила на кожному українцю глибокий травматичний відбиток, прийти до емоційного балансу попри війну надто важко, психологи дають рекомендації, що важливо виконувати щодня, щоб досягти балансу, адже Україні потрібна здорова нація.

Поради оприлюднили на платформі Mindly в Instagram. Команда професіоналів розробила методичку, яка допоможе усвідомити важливість емоційного здоров'я.

Поради психологів, скрин Instagram
Поради психологів, скрин Instagram

Важливо зрозуміти що життя як до 24 лютого скоріш за все вже більше не буде, - підкреслюють психологи. Вони зазначають, що змінилося не тільки навколишнє, а й наша країна та світ загалом.

Тривожність та стрес. Фото: скриншот Youtube
Тривожність та стрес. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Наша психіка до всього може адаптуватися та звикнути. Бажання продовжувати жити абсолютну природне. Що ти можеш радіти, усміхатися та думати ще про щось, окрім війни — також природньо. Не можна вдавати, що все буде, як раніше і необхідно просто почекати. Треба жити тут і зараз, бо будувати плани на майбутнє поки складно.

Поради психологів, скрин Instagram
Поради психологів, скрин Instagram

За словами психологів, тепер для українців існує новий термін "var-life balance". Це коли ти адаптувався та у твоєму житті з'явилися нові складові.

Кожен із нас прагне та працює на перемогу. Дехто активніше, як військові чи волонтери.
Хтось допомагає економіці, хтось воює на інформаційному фронті, головне розуміти цінність свого життя і намагатися жити далі.

Поради психологів, скрин Instagram
Поради психологів, скрин Instagram

Для відновлення Україні потрібно перш за все ментальну здорова нація, а наслідки воєнного стану будуть проявлятися ще дуже тривалий час. Ми не можемо повністю повернути звичне життя, але можемо продовжувати жити та будувати нове піклуватися про себе зараз це відновлювати життя.

Нагадаємо, раніше ми писали, хто може вивезти дитину за кордон під час війни: у Держприкордонслужбі України назвали конкретні правила.

Як повідомляв портал "Знай.ua", запасайтеся активованим вугіллям і пляшками

Також "Знай.ua" писав, що українцям посилили покарання за порушення правил вивозу валюти за кордон.