У сервісних центрах МВС можна отримати посвідчення водія европейського зразка
Про це повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ.
Посвідчення водія, які видають українцям адаптували до вимог європейського союзу.

Автомобіль. Фото: скрін youtube
Автомобіль. Фото: скрін youtube

Документ, який дає право керувати транспортним засобом виданий в україні відрізняється від тих, які є чинними в ЄС. Тому було прийнято рішення адаптувати даний документ до європейських стандартів.

"Наразі замість піктограм, приміром, окуляри, на посвідченні водія розміщені коди, що теж використовуються в європейському водійському посвідчені.", - говориться у повідомленні.

Крім того, у посвідченнях водія є відмітка про складання практичного іспиту на авто з автоматичною коробкою передач у вигляді коду "78".

Для того, щоб змінити водійське посвідчення на документ зразка ЄС, необхідно звернутися до сервісного центру МВС. Щоб пройти процедуру, необхідно подати такі три документи:

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще
  • паспорт;
  • ідентифікаційний код;
  • посвідчення водія українського зразка.

Скільки чекати на отримання нового посвідчення та вартість послуги у повідомленні не вказані. Таку інформацію можна буде уточнити безпосередньо у виконавців.

Нагадаємо, за ціною свіжої Audi: на продаж виставили вінтажний Запорожець, купити ризикне не кожен.

До слова, попри війну українці знайшли спосіб врятувати світ від голоду.

Раніше ми писали, що в Україні повертають податки і мита за розмитнення авто: стала відома дата.