Експорт агропродукції — один з найболючіших питань, які постали в Україні після вторгнення путіна та блокування української частини Чорного моря.

Постали питання забезпечення зерном країн Африки та інших, адже Україна є четвертим за величиною експортером зерна у світі. Через війну в Україні на межі голодування можуть опинитися 47 млн осіб, зазначає ООН. Тому українські експерти спільно з колегами плідно попрацювали та розробили два маршрути експорту зерна через Румунію та Польщу.

Українське зерно. Фото: YouTube
Українське зерно. Фото: YouTube

"Ці маршрути не ідеальні, але ми робимо все можливе, щоб розвивати їх", – заявив заступник Міністра закордонних справ Дмитро Сеник агентству Reuters у кулуарах азіатського саміту з безпеки у Сінгапурі.

Також, за словами Сеника, Україна веде переговори з країнами Балтії щодо створення третього коридору для експорту харчів.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Зерно, фото: скріншот з відео
Зерно, фото: скріншот з відео

Питання безпечності перевезення зерна зачепило світову спільноту. Було проведено декілька раундів перемовин, зокрема з росією, однак, довіряти путіну вже ніхто не може, через недотримання його обіцянок. На думку міністра сільського господарства Німеччини Джема Оздеміра, яку він висловив під час візиту до Києва, Україна не може розраховувати на те, що президент рф Путін дотримається свого слова та забезпечить безпечний прохід суден із зерном із заблокованих портів північно-західної частини Чорного моря.

Нагадаємо, раніше ми писали, що на росії група "креативних" громадян вирішила втішити покаліченого на війні окупанта "переможною" піснею.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Володимир Зеленський закликав поставити "на місце" керівництво рф, - Україна поважає міжнародне право і поважає суверенітет інших країн.

Також "Знай.ua" писав, що бійці ЗСУ успішно вибивають окупантів з Херсонщини, пішли в контрнаступ.