У Міністерстві фінансів заговорили про повернення довоєнного рівня податків в Україні. З такою ідеєю виступив глава відомства Сергій Марченко на засіданні податкового комітету Верховної Ради.

За словами Сергія Марченка ситуація з наповненням бюджету в травні була кращою, ніж прогнозував Мінфін. Втім, розмір надходжень покриває лише третину витрат, які здійснює держава. Він зазначив, що фактичні витрати за останній місяць весни склали 250 мільярдів гривень, з яких половина пішла на війну.

Сплата податків, кадр з відео
Сплата податків, кадр з відео

"Наші внутрішні ресурси з оптимізації витрат практично вичерпані. Єдиний спосіб-відновлення економіки, відновлення сплати податків. Податки повинні платити всі", - заявив глава Мінфіну і зазначив, що бізнес повинен розділити з державою витрати на війну.

Сергій Марченко, фото: скріншот з відео
Сергій Марченко, фото: скріншот з відео

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Марченко закликав Верховну Раду утриматися від рішень щодо зменшення податків у майбутньому і наголосив на важливості повернення податків, що діяли до початку повномасштабного російського вторгнення 24 лютого 2022 року.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українці можуть отримати миттєву допомогу в розмірі до 3000 грн: Міністерство соціальної політики назвало категорії осіб і суми виплат.

Також наш портал інформував, у Пенсійному фонді України повідомили про зміну порядку обчислення стажу окремої категорії осіб: які документи треба надати.

Крім того, наш портал повідомляв, чи отримуватимуть виплати особи, які не змогли підтвердити групу інвалідності: у МОЗ вже прийняли рішення.