Фахівці передбачають значне здорожчання газу та назвали нову ціну

Про це повідомляє видання ubr.u

Газ. Фото: скрін youtube
Газ. Фото: скрін youtube

Через воєнний стан ціни на газ лишаються на позначці минулого року - 7,96 грн за куб. Проте, така ситуація не зможе довго триватиме. Як зазначили фахівці, зараз промисловість досить мало споживає газу, тому газу власного має вистачити населенню. Проте у Нафтогазі планують встановити європейські ціни на газ.

Як зазначає Геннадій Рябцев:

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"Нафтогаз почему-то выставляет цену 29 тыс. грн/тыс. куб м. На основании того, что это привязка к газовым хабам в Европе, формулу ведь никто не отменял. Но у нас есть свой, "украинский" газ. Можно отвязать рентную плату от внешних котировок, можно реализовать старую идею Витренко и отвязать цену от внешних индикаторов. Из этого выйдет, что цена должна быть 7 тыс. грн, максимум 10 тыс. грн за 1 тыс. куб/м. Но не 29 тыс. грн"

На його думку, ціни на опалення та гарячу воду зростуть в три рази, тобто, платіжки будуть вираховувати виходячи з ціни 29 000 за тис. кубометрів.

Проте у виданні уточнили, що поки Нафтогазу вдається втримувати ситуацію з цінами на газ, а попереду опалюваний сезон. Але немає гарантії того, що газ не підніметься в ціні у три рази.

Нагадаємо, цього давно вже чекали: абонентам Київстар повертають дуже необхідну безкоштовну послугу.

До слова, чи замерзнемо у власних квартирах? Україну чекає найскладніший опалювальний сезон.

Раніше ми писали, що сало на вагу золота: виробники попередили про критичну ситуацію, м'ясо може різко зрости в ціні.