У Міністерстві охорони здоров'я України з приходом спекотного літа українців застерегли від проблеми, про яку часто забувають - шкідливого впливу ультрафіолету.

Відповідний пост з'явився на сторінці МОЗ у соцмережі Фейсбук.

"Захист від сонця – важлива профілактика раку шкіри. Ультрафіолетове проміння не лише прискорює фотостаріння шкіри, викликаючи зморшки та пігментні плями, але й підвищує ризик раку шкіри та меланоми.", - йдеться у повідомленні. МОЗ

Спека, скріншот: YouTube
Спека, скріншот: YouTube

Як наголошують в МОЗ, щоб зменшити негативний вплив ультрафіолетового проміння, захищайте шкіру всіма можливими способами.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Мова йде про носіння закритого одягу, головних уборів, протисонцевих окулярів. Також використовуйте сонцезахисні косметичні засоби та якомога менше перебувайте під активним сонцем.

У спекотні дні радять зменшити перебування під прямим сонячним промінням, особливо з 10:00 до 16:00. А щоденне використання сонцезахисного крему може знизити ризик розвитку плоскоклітинного раку на 40% і меланоми на 50%.

Фото: facebook.com/moz.ukr
Фото: facebook.com/moz.ukr

Фото: facebook.com/moz.ukr
Фото: facebook.com/moz.ukr

Нагадаємо, як українцям виїхати з Польщі й не втратити статус тимчасового захисту: у консульстві назвали умову

Також ми писали, як довго триватиме дефіцит гречки: фахівці пояснили, чи змінить щось майбутній урожай

Нагадаємо, шахраї наживаються на війні в Україні: люди почали отримувати підозрілі повідомлення