Українцям у Польщі повідомили ще одну приємну новину. Людям, які там знайшли тимчасовий захист, роздаватимуть спеціальні безкоштовні картки для покупок.

Як повідомляється, 10 тисяч карток роздасть місцева торговельна мережа Biedronka у рамках програми "Вітаємо і допомагаємо". Про це йдеться у повідомлені на фейсбук-сторінці "Пенсійного кур'єра".

Отримати картки зможуть українці, які прибули в Польщу з 24 лютого 2022 року.

Українці у Польщі, фото: Тамара Горіха Зерня / Фейсбук
Українці у Польщі, фото: Тамара Горіха Зерня / Фейсбук

"Скільки грошей буде на картках? Кожну з таких карток поповнюватимуть на 300 злотих (близько 2070 грн) щомісяця протягом 3 місяців. Тобто одна людина зможе отримати до 900 злотих (6206 грн) додаткової допомоги. Проте одна сім'я зможе отримати максимум три картки на загальну суму 2700 злотих (18 620 грн).", - йдеться у повідомленні. Пенсійний кур'єр

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Також пояснюється, які саме товари можна буде оплатити такою карткою. Такими картками можна буде оплатити будь-які товари у мережі, окрім алкоголю, цигарок, текстилю, промислових товарів і послуг (наприклад, мобільного зв’язку).

Скріншот: facebook.com/gazetaPK
Скріншот: facebook.com/gazetaPK

Нагадаємо, як українцям виїхати з Польщі й не втратити статус тимчасового захисту: у консульстві назвали умову

Також ми писали, як довго триватиме дефіцит гречки: фахівці пояснили, чи змінить щось майбутній урожай

Нагадаємо, шахраї наживаються на війні в Україні: люди почали отримувати підозрілі повідомлення