Прем'єр-міністр Денис Шмигаль завив, що невдовзі українці зможуть розмитнювати транспортні засоби за полегшеною процедурою.

Про це він розповів під час спільного брифінгу з прем'єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким.

Денис Шмигаль. Фото: скрін youtube
Денис Шмигаль. Фото: скрін youtube

Зокрема Денис Шмигаль сказав, що українці матимуть змогу розмитнювати автомобілі вже на під'їзді до митного контролю через "Дію", обладнаного автоматичною реєстрацією, а документа та номерні знаки можна отримати вже вдома через пошту або забрати пізніше у визначено місті.

Дана процедура спростить механізм розмитнення та сприятиме зменшенню черг на кордоні. Полегшену процедуру розмитнення через "Дію" збираються запровадити найближчим часом до 1 липня.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Також урядовець повідомив, що до початку липня відстрочена норма про податок на автомобільний транспорт.

"Що стосується податків на автомобільний транспорт, то ця норма в проєкті закону відстрочена до 1.07, але до цього часу буде впроваджено полегшену процедуру швидкого розмитнення автомобілів через "Дію", - сказав Шмигаль

Водночас він зауважив, що в україні пріоритетним проявом стратегії держави залишаються гібридні авто та електромобілі.

Нагадаємо, українці можуть отримати миттєву допомогу у розмірі до 3000 грн: Мінсоцполітики назвало категорії.

До слова, НБУ офіційно повідомив як будуть працювати банки на Трійцю 13 червня 2022 року.

Раніше ми писали, що отримання грошової допомоги від міжнародних організацій: як подати заявку, інструкція Мінсоцполітики.