Мінцифри оприлюднило результат опитування, яке стосувалось можливості володіння вогнепальною зброєю цивільним населенням

Про це повідомляє пресслужба Мінцифри на сторінці Telegram.

Пістолет, фото: usionline.com
Пістолет, фото: usionline.com

Як повідомляють в міністерстві, в опитуванні взяли участь понад 1,7 млн громадян, які користуються додатком "Дія".

Питання обігу зброї серед цивільних осіб до початку війни було досить неоднозначним, таку ініціативу далеко не всі підтримували. Проте, в умовах воєнного стану в України, в Мінцифри вирішили провести опитування українців, чи хочуть вони володіти зброєю.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

"Опитування про обіг вогнепальної зброї серед цивільного населення завершилося. Усього в Дії до нього долучилися 1 726 452 користувачі", - говориться в повідомленні.

Відповідно до його результатів:

  • 59% хочуть мати пістолети з дотриманням всіх правил та носити їх в громадських місцях;
  • 22% — категорично проти володіння пістолетами цивільним населенням;
    ▪️ 19% — вважають, що пістолети можуть мати всі громадяни, які дотримуються вимог закону, та використовувати їх тільки в тирах чи на стрільбищах.А носити з собою зброю - заборонити.

Отримані результати опитування Мінцифри передало до міністерства внутрішніх справ. там їх мають вивчити та дати їм оцінку.

Нагадаємо, ПриватБанк попередив українців про прострочені кредитні картки: рішення прийняте.

До слова, українці можуть отримати миттєву допомогу у розмірі до 3000 грн: Мінсоцполітики назвало категорії осіб і суми виплат.

Раніше ми писали, що підвищення пенсій і перерахунок виплат у червні-липні: у ПФУ пояснили, що може цьому зашкодити