Ще рік тому на Youtube з'явилося дуже цікаве відео, стосовно того, як же любили один одного наші предки.

Справа в тому, що тілесність і сексуальність були досить забороненими темами в нашому суспільстві до XX століття. До цієї тематики рідко зверталися етнологи, але дослідниця Ірина Ігнатенко розкрила всі таємниці. Конкретно можна зупинитися на одній з ігор, щоб розуміти - нудною життя наших родичів ніколи не була.

Любов, скріншот: Youtube
Любов, скріншот: Youtube

Наприклад, у них була якась гра в "притулу" - коли між чоловіком і жінкою все доходило до статевого акту, але без продовження... щоб задовольнити один одного, але не позбавити дівчину невинності.

Вона в українському традиційному суспільстві дуже і дуже цінувалася. Звичайно такі ігри були вкрай небезпечними для дівчат, і тому в добрій вірі і любові вони починали грати, а закінчувалося це досить часто повноцінним статевим актом. Завагітнілі дівчата не розуміли як вони завагітніли, чому, якщо вони всього на всього лише грали в "притулу".

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

@tviy_rodovid

#генеалогія #предки

♬ оригінальний звук - TVIY_RODOVID

Вважалося, що в цю гру краще грати, коли ти дійсно впевнений у своєму виборі, щоб якщо все ж відбудеться статевий акт, партнер одружується на дівчині. Дівчата, які вагітніли після такого, осоромляли себе і свою сім'ю. Ця гра була особливо поширеною там, де було прийнято проводити вечорниці, які припадали на осінь і зиму. На Полтавщині, Слобожанщині, Чернігівщині, Поліссі, Харківщині.

Нагадаємо, мольфарка провела обряд на смерть кожного солдата рф, що ступив на землю України: "Предки заберуть їх"

Як повідомляв "Знай.ua", українцям пояснили, навіщо їм День вишиванки-причина дуже вагома: "Століттями створювалася предками"

Знай.ua писав, дарує безсмертя, якщо його з'їсти? Мумія русалки з людським обличчям змушує втрачати дар мови