Китайські військові дослідники розробляють плани по знищенню супутникової системи Ілона Маска Starlink, якщо Пекін вважатиме її загрозою національній безпеці Китаю.

Про це повідомляє видання Daily Mail.

У документі, опублікованому минулого місяця, говориться, що Китаю необхідно розвивати можливості для відстеження та моніторингу і, при необхідності, знищення кожного супутника Starlink на орбіті навколо Землі.

Starlink - це система супутників, керована компанією Маска SpaceX, яка включає, за останніми підрахунками, 2400 супутникових ретрансляторів на низькій навколоземній орбіті, які можуть передавати високошвидкісні інтернет-дані в будь-яку точку планети.

Starlink, скріншот: Youtube
Starlink, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Його вітали за надання надшвидкісного інтернету країнам, що розвиваються, і біднішим регіонам Землі, але у нього також є потенційне військове застосування, якого Пекін побоюється.

Дослідження очолив Жень Юаньчжень, дослідник з Пекінського інституту стеження і телекомунікацій Сил стратегічної підтримки НВАК. У число співавторів увійшли кілька провідних вчених оборонної промисловості Китаю.

"Необхідно застосувати комбінацію м'яких і жорстких методів знищення, щоб деякі супутники Starlink втратили свої функції і зруйнували операційну систему сузір'я",- йдеться в статті, опублікованій в рецензованому журналі Modern Defense Technology.

Starlink
Starlink

SpaceX Маска підписала контракт з Міністерством оборони США на використання Платформи Starlink у військових цілях, включаючи розробку чутливих інструментів, здатних виявляти і відстежувати гіперзвукову зброю, що рухається зі швидкістю, в п'ять разів перевищує швидкість звуку в атмосфері Землі. Відомо, що воно розвивається.

Тисячі супутників Starlink, що охоплюють небо над планетою , - з документами, що показують, що SpaceX планує запустити до 30 000 в найближче десятиліття, - також оснащені іонними двигунами, які дозволяють їм швидко змінювати орбіти і перетворюватися в низькоземні таранні снаряди. Команда Рена вважає, що в космосі є важливі цілі.

За оцінками Рена, за допомогою З'єднання Starlink американські військові безпілотники і винищувачі-невидимки можуть збільшити обсяг переданих даних в сто разів, що призвело Пекін до висновку, що система Starlink — незважаючи на всі переваги, які вона може принести планеті — являє собою потенційну загрозу для Китаю.

Але руйнування мережі було б екстремальним подвигом для китайських військових планувальників, оскільки за своєю природою мережа може дозволити собі втратити кілька супутників і продовжувати функціонувати.

Ілон Маск
Ілон Маск

Можливості, які, на думку Рена, необхідно розвивати Китаю, включають в себе надчіткі супутники космічного спостереження для шпигунства за системою Starlink, а також можливості для перехоплення та аналізу даних, переданих для попередження загроз.

Він також вважає, що Китаю необхідно розширити свої можливості по знищенню супутників, щоб більш економічно знищувати кілька цілей, таких як Starlink, хоча існує широкомасштабний ризик космічного сміття, який може вплинути на інші космічні функції.

Нагадаємо, що глава "Роскосмосу" Рогозін почав погрожувати Ілону Маску за допомогу Україні: "Доведеться відповідати по-дорослому".

Раніше ми повідомляли, обігнав Ілона Маска: Володимир Зеленський став найвпливовішою людиною року за версією журналу Time.

Також стало відомо, що Ілон Маск зробив тривожне заява на рахунок вірусу, який знищить цивілізацію.