У зв'язку з початком Росією повномасштабної війни деякі українці відчують фінансові труднощі. Втім, незважаючи на коливання курсу валют, Економіка України почне зростати, і середня зарплата навряд чи опуститься до граничної позначки в 400 доларів. Про це розповів економіст Михайло Кухар в рамках програми "Орестократія".

Експерт зазначає, що вартість товарів, продуктів і послуг в Україні збільшується, а ось зарплати застигли на місці. У зв'язку з цим українці, які мають заощадження в національній валюті бідніють. Втім, заощадження у валюті також не врятують від зростання гривневих цін, адже, наприклад, на ту ж кількість доларів вийде купити менше товарів.

Гроші. Фото: скріншот youtube
Гроші. Фото: скріншот youtube

За словами фахівця такої кількості мігрантів не було в новітній історії України. Якщо раніше заробітчани переводили в Україну в середньому понад 1 мільярд доларів, то зараз спостерігається відтік валюти.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Відзначається, що незважаючи на складну економічну ситуацію середня зарплата навряд чи впаде нижче 400 доларів. Перш ніж це трапиться, українська економіка зміцниться.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, Київстар надає додаткові мегабайти Інтернету та безлімітний доступ до відеосервісів.

Також наш портал інформував, у США поговорили з офіційним Києвом про обмеження на використання зброї: бояться провокацій росіян.

Крім того, наш портал повідомляв, роумінг без зайвих витрат, дешевий Інтернет і переклади без комісій: Шмигаль оголосив про приєднання України до єдиної зони ЄС.