У зв'язку із зупинкою роботи підприємства "Артемсіль" через бойові дії в Україні спостерігається дефіцит солі. Втім, вже скоро його ліквідують, але українцям слід готуватися до нових цін. Про це розповів голова "Української Асоціації постачальників торговельних мереж" Олексій Дорошенко.

Експерт вважає, що панікувати з приводу тимчасового дефіциту солі не варто, адже питання буде вирішено. Втім, ціни на продукт вже не будуть колишніми. Так, за його словами в українських магазинах вже з'являється Європейська сіль і залишки запасів. На даний момент оптові ціни варіюються від 10 до 14 гривень за кіло.

Магазин. Фото: скрін youtube
Магазин. Фото: скрін youtube

На думку фахівця в роздробі ціни на сіль можуть досягти 25-30 гривень за кілограм. При цьому він додав, що цінники по 90 гривень, які бачили в деяких магазинах абсолютно необґрунтовані. Відзначається, що незважаючи на зростання цін, це практично не відіб'ється на гаманцях українців.

Сіль. Фото: скріншот youtube
Сіль. Фото: скріншот youtube

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Кого не мобілізують до армії: перелік професій Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Варто відзначити, що дефіцит виник через зупинку роботи "Артемсіль" через інтенсивні бої. Підприємство забезпечувало сіллю 90% ринку.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українців хочуть позбавляти громадянства під час воєнного стану: перелік поважних причин для перебування закордоном.

Також ми писали, українець був музикантом, бізнесменом, а тепер на фронті зі зброєю захищає Батьківщину - історії, які не залишають байдужими.

Крім того, ми повідомляли, Володимир Зеленський сказав, що вважатиме перемогою України і чого не очікував від Лукашенка: "Ми хочемо повернути все".