Незважаючи на війну в Україні триває диджиталізація, щоб полегшити життя як простим українцям, так і власникам бізнесу. Так, у Міністерстві цифрової трансформації розповіли про нову послугу для підприємців на порталі "Дія".

Так, на порталі "Дія" запустили нову послугу єДекларація, яка дозволить полегшити життя українським підприємцям.

Додаток "Дія". Фото: скрін youtube
Додаток "Дія". Фото: скрін youtube

"Це документ, який під час воєнного стану замінить 374 види дозвільних документів, необхідних для роботи підприємців: ліцензії, дозволи, сертифікати, свідоцтва, посвідчення, висновки і т.д. Подати єДекларацію можна в "Дії" за кілька кліків і безкоштовно. Вона не потребує розгляду чиновником, і ви відразу можете почати працювати", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

У відомстві зазначили, що подати єДекларацію можуть підприємці, у яких закінчився термін дії дозвільних документів до початку війни, які планують вести діяльність, що вимагає ліцензію, а також ті, хто змінив вид діяльності під час війни.

"Швидко, зручно, без бюрократії і ходіння по кабінетах", - додали у відомстві.

Раніше інформаційний портал Знай писав, виплата пенсій на окупованих територіях: у ПФУ зробили важливу заяву.

Також ми писали, у США поговорили з офіційним Києвом про обмеження на використання зброї: бояться провокацій росіян.

Крім того, ми повідомляли, українські військові хірурги провели операцію, яка не має аналогів у світі - воїни вже ходять по палаті.