Якщо у вас невелика ділянка, але вам хотілось би посадити якомога більше культур - це не біда, адже рішення існує. Але тут важливо дотримуватися правильного сусідства рослин.

Кожному дачнику варто розібратися, які рослини можна висаджувати, наприклад, між рядами часнику, про це йдеться у статті ukr.media. Завдяки цьому дачники можуть експериментувати і використовувати простір з максимальною користю.

Висаджувати культури між часником варто не лише задля ущільнення і комфорту. Адже є й більш важливі властивості, які можна отримати, використовуючи такі посадки.

Наприклад, антибактеріальні властивості часнику відомі вже давно, тому деякі культури почуватимуться поряд з ним захищеними. Відомо, що у складі часнику є фітонциди, які відлякують шкідників і пригнічують розвиток патогенних грибів і бактерій.

Грядки часнику, кадр з відео
Грядки часнику, кадр з відео

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Які рослини можна висаджувати між рядами часнику:

1. Морква. Цей коренеплід постійно атакує попелиця і морквяна муха, які здатні завдати серйозної шкоди врожаю. Запах часнику завжди відштовхує тлю, відповідно, морква може нормально розвиватися. Її можна висаджувати навіть в листопаді після посадки озимого часнику. А перший урожай отримаєте на початку літа.

2. Буряк. Коренеплід не заважає розвитку часнику і не відбирає у нього корисні мінерали. Проте важливими є проріджування посадок буряка. Перше виконується, коли з’являється справжній листочок. Друге проріджування необхідно зробити, коли сформується 3-5 листків. Відстань між рослинами має бути близько 7 сантиметрів.

3. Томат. Така посадка показує, що томати рідше хворіють фітофторою, також часник відлякує багатьох шкідників. Важливою умовою при такій посадці є мульчування ґрунту.

4. Салат. Є універсальною культурою, яку сміливо можна висаджувати між часником. Але тут важливо не поспішати з посадкою, земля повинна добре прогрітися. Важлива умова є провітрювання.

5. Садова суниця. У цьому випадку можна вчинити навпаки - навколо суниці висадити часник. Така посадка матиме хороший ефект, якщо суниця хворіє на сіру гниль або її постійно атакують шкідники.

Часник та цибуля скриншот youtube Showbiz NEWS
Часник та цибуля скриншот youtube Showbiz NEWS

Нагадаємо, місячний посівний календар на червень 2022: найвдаліші дати для висаджування культур

Також ми писали, дефіцит солі та сильне здорожчання гречки й овочів: як зміняться ціни на популярні продукти вже найближчим часом

Нагадаємо, які овочі та зелень можна сіяти у відкритий ґрунт у травні: обов'язкові правила для хорошого врожаю