В Україні стрімко падають ціни на популярну ягоду-полуницю. Якщо ще два тижні тому за кілограм довелося б віддати мінімум 100 гривень, то зараз цінники знизилися до 40-80 гривень за кілою про це інформує аналітична платформа EastFruit.

Ціни на полуницю місцевого виробництва в Україні продовжують падати. Так, ще менше місяця тому кілограм ягоди коштував понад 100 гривень, а зараз поласувати їй можна за 40-80 гривень за кіло. Відзначається, що нинішні ціни в середньому на 37% нижче, ніж в кінці минулого робочого тижня.

Врожай полуниці, скріншот: YouTube
Врожай полуниці, скріншот: YouTube

Крім того, повідомляється, що на поточному тижні впали ціни і на імпортну полуницю виробництва Туреччини та Польщі. Вартість ягоди в межах 80-100 гривень за кіло, що в середньому на 20% дешевше, ніж одним тижнем раніше.

Полуниця, скрін, відео YouTube
Полуниця, скрін, відео YouTube

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Аналітики відзначають, що виробники цієї ягоди зіткнулися з низкою проблем. В першу чергу це заморозки в квітні, які пошкодили ранні сорти ягоди. Також ряд проблем викликала окупація Херсонської області, де виробники одними з перших починали продавати дану ягоду з відкритого ґрунту.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українців хочуть позбавляти громадянства під час воєнного стану: перелік поважних причин для перебування закордоном.

Також ми писали, українець був музикантом, бізнесменом, а тепер на фронті зі зброєю захищає Батьківщину - історії, які не залишають байдужими.

Крім того, ми повідомляли, Володимир Зеленський сказав, що вважатиме перемогою України і чого не очікував від Лукашенка: "Ми хочемо повернути все".