Глава держави Володимир Зеленський відповів на електронну петицію, яку підтримали майже 27 тис. громадян.

Про це повідомляється на офіційному сайті електронних петицій сайту президента України.

Володимир Зеленський. Фото: YouTube
Володимир Зеленський. Фото: YouTube

11 лютого 2022 року на президентському сайті електронних петицій було створено документ про введення візового режиму для росіян на території України. У тексті петиції зазначено:

Ввести візовий режим для громадян РФ, що намагаються заїхати на територію України.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Варто зазначити, що попри війну, на території України росіяни можуть перебувати 90 днів, спеціальних дозволів та інших документів їх поки не потрібно.

Тому, в умовах воєнної агресії до президента поступило електронне звернення про заборону городянам РФ перебувати на території України без спеціального дозволу - візи.

Після того, як збір підписів було завершено, глава держави відповів на петицію. У повідомленні сказано, що відповідно до ст. 40 Конституції Україні, Володимир Зеленський розглянув петицію, щодо ініціативи запровадження візового режиму для громадян РФ.

А також він подякував за активну громадянську позицію всім тим, хто підтримав документ та відзначив, що на тлі агресії з боку Росії, це питання є дуже важливим та нагальним. Він підтримує таку ініціативу.

Президент Зеленський направив прем'єр-міністру Шмигалю відповідний лист з проханням опрацювати дане питання.

Нагадаємо, "Вугільна справа" Медведчука-Порошенко: Аваков, Яценюк та Турчинов не з'явились на допит СБУ.

До слова, в Україні невдовзі з'являться європейські колії: роботи почнуться з великих вузлів.

Раніше ми писали, що Кабмін спростив вимоги усиновлення дітей іноземцями: названо нові умови.