На засіданні Кабінету міністрів Денис Шмигаль заявив, що Україна пришвидшила процес вступу до ЄС. Про це повідомляє пресслужба КМУ.

За словами голови виконавчої влади, інтеграцію до ЄС Україна розпочне з будівництва європейської колії. зараз в україні залізничні колії не відповідають загальноєвропейським стандартам - вони трохи ширші. Це утрудняє розвиток залізничного сполучення України та європи.

Як зазначив Денис Шмигаль, таке будівництво буде поетапним, розпочнуть з великих вузлів, щоб з'єднати Європу та Україну, а далі планується розширити таке будівництво по всій території України.

Скільки буде витрачено коштів та які саме вузли будуть будувати, в повідомленні не уточнюється. Крім того, не визначено дату початку робіт та терміни їх виконання.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Крім залізниці, найближчим планом уряд планує відкрити ще 2 пропускні пункти на західному кордоні. Так, упродовж т6 місяців Мінінфраструктури доручено відкрити контрольно-пропускні пункти на тих місцях де вже існують підведені шляхи або є можливість їх оперативного підведення.

Відкриття нових КПП зніме навантаження на вже існуючі пункти пропуску та полегшить комунікації з країнами ЄС.

Нагадаємо, стало відомо як підтвердити участь в основній сесії Національного мультимедійного тесту: два обов'язкові етапи.

До слова, Робили "це" за штурвалом: одруженого пілота звільнили за "штовхання" на відео в кабіні з курсантом.

Раніше ми писали, що купив довідку за 100 тис. грн, але виїхати не зміг: у руки прикордонників попався чоловік з цікавим документом.