Військові, які зараз у лавах ЗСУ захищають Україну, мають право на отримання щомісячних виплат та на додаткову грошову винагороду.
Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.
Зокрема, виплати військовим складаються з двох таких частин:
  • щомісячне грошове забезпечення;
  • додаткові грошові виплати.

Кожного місяця військові мають право на отримання грошового забезпечення, розмір кого визначається залежно від рангу, звання, посади, вислуги років та інших факторів.

Гривні. Фото: скріншот Youtube-відео
Гривні. Фото: скріншот Youtube-відео

Що стосується додаткових грошових винагород, то вони виплачуються за ініціативою Президента України упродовж дії в україні воєнного стану.

Розмір нарахувань сум залежить від того, чи приймає військовослужбовець безпосередню участь у бойових діях. Якщо військовий був безпосередньо залучений до ведення бойових дій, то він має право розраховувати на додаткову грошову виплату у розмірі, що становить близько 1000 грн за кожен день. В місяць ця сума може становити 30 000 грн.

А у разі, якщо військові беруть участь у боях, тоді такі виплати зростають до 3 000 грн на день. А за місяць може набігти сума розміром 100 000 грн.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Кількість днів, яка проведена у боях визначається відповідно до наказів або розпоряджень військового командування.

Виплати здійснюється у поточному місяці за попередній на карту будь-якого банку.

Виплати військовим приходять двома частинами: до 10 числа кожного місяця виплачується щомісячна грошова винагорода, відповідно до звання та посади, а після 10 нараховуються додаткові виплати.

Якщо військовослужбовці не отримують грошові виплати, вони мають право звернутися до командира або його заступника по роботі з особовим складом. За необхідності можна також звернутися до фінансової служби вашої частини.

Нагадаємо, ЗСУ значно обмежили дії Чорноморського флоту: росіяни застрягли в глухому куті.

До слова, "Вугільна справа" Медведчука-Порошенко: Аваков, Яценюк та Турчинов не з'явились на допит СБУ.

Раніше ми писали, чи варто перейматися затримкою пенсій: голова правління ПФУ розкрив деталі виплат, "Я дуже вдячний за те..."