Перше питання, яке хвилює громадян, чи будуть затримки виплати пенсій в умовах воєнного стану та на що у майбутньому розраховувати. На це питання в ефірі Єдиних новин відповів голова правління Пенсійного фонду України Євгеній Капінус.

Зі слів голови, попри воєнний стан, ніяких затримок у виплаті пенсій не було, а навпаки, в попередні місяці, березень, квітень, виплати здійснювались з випередженням графіку. "Я дуже вдячний за те, що бізнес в сьогоднішніх умовах вчасно сплачує внески", - сказав він.

Держава вчасно свої обов'язки, тому пенсіонери вчасно отримують свої виплати, а також немає передумов для затримки виплат, резюмував він.

Він також зауважив, що під час нарахування пенсій були враховані всі перерахунки та індексація, а саме: зростання мінімальної зарплати, прожиткового мінімуму, та щорічна індексація відбулась на 14%. зокрема, у деяких категорій громадян пенсії у березні збільшились на 380 грн, а середня виплата становила 4370 грн.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Пенсійний фонд на сьогодні виконує всі зобов'язання у повному обсязі, передбачені законом. Крім того, 25 травня планується завершити фінансування пенсій у травні, а фінансування пенсій червня розпочнеться 02.07.2022, повідомив голова правління.

Нагадаємо, не всі банки підходять: українцям розповіли, як перевести виплату пенсії на банківську карту, що варто врахувати під час вибору банку.

До слова, українцям прямо на вокзалі будуть роздавати грошову допомогу: хто та як може отримати, названо суми.

Раніше ми писали, пенсіонер з-під Ізюма втратив все, у його дім влучили, залишилась собака: "Кацапня, смердюча"