На думку міністра фінансів Сергія Марченка Україні слід повернутися на довоєнну систему оподаткування. Він закликає поставити перед собою одне дуже важливе питання.

Глава Міністерства фінансів України Сергій Марченко звернувся із закликом підвищити всі податки в Україні до довоєнного часу. Така заява прозвучала в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

"Треба визначитися, що ми взагалі хочемо: ми хочемо виграти війну або ми хочемо яким-небудь чином допомагати бізнесу? Бізнесу ми допомогли. Перші три місяці бізнес міг скористатися цією підтримкою. Зараз потрібно підтримати також державу, що фінансує армію. І ці витрати дуже значні", - заявив Марченко. Сергій Марченко

Мінфін - фото Міністерства фінансів України
Мінфін - фото Міністерства фінансів України

Крім того, Сергій Марченко повідомив, що обсяг щомісячного дефіциту держбюджету зараз досягає $5 млрд. До основних джерел його наповнення, крім податків, належать військові облігації і робота уряду з міжнародними партнерами. Він додав, що до держбюджету буде направлено $7,5 млрд з додатково виділених урядом США близько $40 млрд з метою реагування на агресію рф.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"Ми ведемо активну роботу з нашими міжнародними партнерами, донорами, міжнародними фінансовими організаціями для того, щоб забезпечити фінансування дефіциту бюджету", – зазначив міністр фінансів. Сергій Марченко

Міністр Сергій Марченко - фото Міністерства фінансів України
Міністр Сергій Марченко - фото Міністерства фінансів України

Нагадаємо, Оксана Забужко показала те, чого не помічали українці протягом багатьох років: "З російськими окулярами на очах"

Також ми писали, Оксана Забужко назвала ім'я видатного українця, про якого всі забули: "Щоб ми хоч тепер, із війною, до нього доросли"

Нагадаємо, Оксана Забужко вирішила квартирне питання "понаєхавшого" Михайла Булгакова у Києві: "Це диверсія"