Відома українська письменниця Оксана Забужко описала все те, чого довгі роки не помічали українці перед власним носом, поки не розпочалася війна з росією і багато речей стали більш ніж очевидними.

Відповідний допис з'явився на особистій сторінці Оксани Забужко у соцмережі Фейсбук. Письменниця також опублікувала текст відомої української журналістки Мирослави Барчук, яка перелічила "відкриття" після двох місяців кровопролитної війни з росією.

"5,2 млн. укр. біженців у Європі з подивом відкрили, що матеріально жили, самі того не знавши, в гарній, і навіть несогірше урядженій країні, цілком придатній до порівняння з іншими в центральноєвропейському реґіоні (щось краще у них, щось у нас...), - а зовсім не в "ніщєй, разорьонной, самой бєдной странє Європи", за версією роспропаґанди, ретрансльованою ротами місцевих 5-колонників.", - пише вона. Оксана Забужко

Оксана Забужко, facebook.com/oksana.zabuzhko
Оксана Забужко, facebook.com/oksana.zabuzhko

Оксана Забужко додає, що покладала неабиякі сподівання на безвіз, що українці зможуть нарешті гідно оцінити нашу Батьківщину. Однак на превеликий жаль, як зазначає письменниця, "мандрівники по безвізу лишаються в "бульбашці" русомірного туризму".

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Тобто хоч і ходять по Європі власними нозями, але й далі з "російськими окулярами" на очах. А значить, і далі - в тій самій ментальній пастці. Щойно аж війна вперше усунула в спілкуванні "маленького українця" (точніше навіть, українки!) з Європою -"російського посередника".", - пише вона. Оксана Забужко

У зв'язку з цим Оксана Забужко ставить собі питання, чи не можна було це все побачити й зрозуміти без війни, а "мирним шляхом" - завдяки освіті й культурі.

Скріншот: Мирослава Барчук / Фейсбук
Скріншот: Мирослава Барчук / Фейсбук

Скріншот: facebook.com/oksana.zabuzhko
Скріншот: facebook.com/oksana.zabuzhko

Раніше Знай писав, Оксана Забужко назвала ім'я видатного українця, про якого всі забули: "Щоб ми хоч тепер, із війною, до нього доросли"

Також ми писали, Оксана Забужко вирішила квартирне питання "понаєхавшого" Михайла Булгакова у Києві: "Це диверсія"

Нагадаємо, автор роману "Червоний" Андрій Кокотюха передбачив, чим закінчиться серйозна хвороба путіна: "Бабла не шкодують"