Українці, що вимушено переселяється з "гарячих точок", окупованих територій відтепер зможуть отримати грошову допомогу безпосередньо на залізничних вокзалах. Про це повідомила пресслужба Укрзалізниці.

Як повідомили в Мінсоцполітики, люди, що евакуюються потягами, вже почали отримувати виплати з розрахунку 3000 грн отримують на дитину, стільки ж виплатять особам з інвалідністю. Інші громадяни отримають миттєву допомогу у розмірі 2000 грн.

Виплати оформлюються безпосередньо у потягах, а отримати їх можна буде вже на залізних вокзалах. Для цього Укрзалізниця передає дані зі своїх евакуаційних рейсів колегам з Укрпошти, для яких вже облаштовано пункти видачі готівки на вокзалі у Львові. Невдовзі перелік вокзалів розшириться.

Додамо, що виплати вже розпочався й першим отримувачам було не зовсім зручно. А саме виплати оформлювалися у потягах, а потім по прибуттю потрібно було шукати у незнайомому місті відділення Укрпошти

Відтепер механізм видачі коштів стане простішим та прискориться, адже людям з окупованих територій потрібні кошти у найкоротші троки.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Зокрема, гроші вже отримали пасажири 5 евакуаційних потягів до Львова, всього хм виплачено 340 тис. грн.

Нагадаємо, депутат спрогнозував курс валюти, невже долар буде по 40? Названі причини різкого стрибка.

До слова, журналістка Катерина Котенкова розповіла, коли підвищать виплати працюючим пенсіонерам. Скільки ще чекати?

Раніше ми писали, що слідом за бензином: на українських АЗС злетіли ціни на автогаз, у скільки обійдеться літр. Коли чекати покращання?