Внаслідок масштабних обстрілів житлових масивів у місті Харків було зруйнована велика кількість житлових будинків. Зараз люди почали повертатись у місто, проте є проблема, частина квартир та будинків харків'ян стали непридатними для життя. Тому мер міста оголосив про початок будівництва нового житла для осіб, чиє житло постраждало. Повідомлення про початок будівельних робіт розміщено на Facebook-сторінці Харківської міської ради.

Міський голова Ігор Терехов зазначив, що з 20 травня розпочато будівництво житла, для тих осіб, які його втратили через війну. Як зазначив голова, у місті знищено 30% житлового фонду, а це означає, що багато харків'ян втратили житло, тому без зволікань необхідно починати будівництво нового житла.

До міста повернули будівельну техніку, роботи вже розпочалися. Планується, що у місті спочатку добудують те житло яке розпочали ще до початку воєнних дій. Терехов зазначив, що будівництво швидко набере колосальну динаміку й відбудують багато.

Крім того, під час будівництва новий житлових масивів буде врахована безпека мешканців. А саме, у житлових будинках, школах, дитячих садках будуть спроєктовані бомбосховища.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Скільки коштів виділено на будівництво та конкретні строки завершення робіт, у повідомлені не уточнюється.

Нагадаємо, заслужений діяч науки й техніки України пішов на війну з двома синами - мріє дописати свої книги: "Живемо у великий час".

До слова, відновлено постачання газу та води: українцям розповіли про темпи відновлення зруйнованої окупантами інфраструктури.

Раніше ми писали, що набирає обертів нова депгрупа "Відновлення України": вже створена у трьох місцевих радах