В Україні триває ремонт деокупованих територій, які постраждали внаслідок повномасштабного російського вторгнення.

Заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко у Телеграм розповів про темпи відновлення.

Так, стало відомо, що на Київщині за добу відновили електрику в 15 населених пунктах. До того ж в Ірпені на 96% відновлено газопостачання.

На Чернігівщині досі триває відновлення електромережі, водоканалу, лікарень і дитячих садочків. У Ніжинському районі на дорозі Р-67 влаштовано тимчасовий проїзд замість зруйнованого.

Зруйнований окупантами будинок. Фото: Telegram
Зруйнований окупантами будинок. Фото: Telegram

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

На відновлення інфраструктури у Житомирі у квітні Уряд виділив 100 млн грн. Ці кошти підуть на ремонт мереж тепла, газу, води, електроенергії, а також на розбирання руйнувань, ремонт покрівель, заміну вікон і дверей, ліквідацію вибоїн на дорогах та інше.

Також продовжуються роботи з відновлення газопроводу Залісся-Грезля Народицької територіальної громади.

Зруйнований будинок, фото: скріншот з відео
Зруйнований будинок, фото: скріншот з відео

"Харківщина знову зі світлом! Лише за один день вдалось підключити 5400 споживачів центру області, також підключено 506 споживачів у селах Кулиничі та Мала Данилівка. Крім того, відновили електрику в селах Баранівка, Козачок, Чорноглазівка, Коробки для 1667 мешканців", - зазначив Кирило Тимошенко.

За його словами, в Дергачах на Харківщині до газу вже під'єднано 2500 людей, ще 1030 в селах Івашки, Олександрівка, Одноробівка, Гур'їв Козачок, Перовське та Лютівка. У Чугуєві полагодили водопровід, щоб люди мали хоча б холодну воду у своїх квартирах.

Нагадаємо, деокуповано вже 919 населених пунктів: в ОПУ розповіли про звільнення українських територій від росіян

Раніше Знай писав, в Україні вже цього року збудують 30 тисяч квартир для українців, які втратили житло через війну — заходь і живи

Також Знай повідомляв, українські землі поступово стають чистішими від окупантів — звільняють та відновлюють роботу інфраструктури