У Верховній Раді України пропонують позбавляти громадянства українців, які під час воєнного стану або війни виїхали в країну, яка напала на Україну і не повернулися протягом 30 днів.

Відповідний законопроєкт 7381 зареєстровано у Верховній Раді. Позбавляти громадянства також пропонують за письмову відмову від мобілізації.

Цим документом пропонується внести зміни до закону про правовий режим воєнного стану. Згідно з ним військовозобов'язані можуть бути позбавлені громадянства України, якщо виїхали з країни й не повернулися протягом 30 днів.

Військові, фото: скріншот з відео
Військові, фото: скріншот з відео

Також пропонується позбавляти громадянства військовозобов'язаних осіб, які виїхали за кордон, не маючи на те поважних причин і не повернулися протягом 30 днів.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Таке покарання загрожує тим, хто виїхав і не повернувся без поважних причин. Зокрема, мова йде про заборону на виїзд з країни перебування, стихійні лиха, аварії, аварії, відрядження, офіційна робота за кордоном, перебування на стаціонарному лікуванні або інші обставини, які перешкоджають виїзду з країни перебування.

Відповідну норму пропонується застосовувати й у випадках, коли особа виїхала до російської федерації.

Скріншот з сайту Верховної Ради
Скріншот з сайту Верховної Ради

Нагадаємо, волонтери переконані, що в Епіцентрі торгують бронежилетами для ЗСУ

Також ми писали, воїн ЗСУ Леонід зізнався, що веде облік власноруч знищених ворогів: "Підуть в українську землю"

Нагадаємо, навчав дітей у школі "Захисту Батьківщини", а тепер показує це на практиці: воїн ЗСУ Ігор згадав "чорний день" для Чернігова