На розгляді в Верховній Раді знаходиться проєкт закону, який передбачає можливість конфісковувати автівки у разі порушення правил дорожнього руху. А саме. мова йде про управління транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння. даний проєкт можна знайти за посиланням на офіційному сайті ВРУ.

Проєкт даного закону під номером 7382 був зареєстрований у Раді 17.05.2022. Ініціаторами законопроекту виступили такі народні депутати: Мазурашу Георгій Георгійович (IX скликання), Безугла Мар'яна Володимирівна (IX скликання), Федієнко Олександр Павлович (IX скликання).

Згідно з текстом документа пропонується доповнити статтю 130 кодексу України про адміністративні правопорушення наступним: " «Керування транспортним засобом особою в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння в умовах правового режиму воєнного чи надзвичайного стану, крім передбаченого покарання у попередніх частинах цієї статті, тягне за собою конфіскацію транспортного засобу для подальшої передачі його на потреби підрозділів Збройних сил України, або Міністерства внутрішніх справ України, або Державної служби України з надзвичайних ситуацій (за рішенням Кабінету Міністрів України, або уповноваженого ним органу державної влади)».

Скриншот проєкт закону

Скриншот проєкт закону

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

А це означає, що у разі, якщо під час діє воєнного чи надзвичайного стану правоохоронці затримають воді автівки у стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння, то мають право конфіскувати його автівку на потреби держави(ЗСУ, МВС, Кабміну тощо).

Слід зазначити, що закон вступає в дію з наступного дня після його публікації, проте за даний проєкт народні обранці ще не голосували.

Нагадаємо, дефіцит палива в Україні: експерт розповів, як можна поліпшити ситуацію для автомобілістів.

До слова, на дорогах України з'явиться ще 21 комплекс автоматичної відеофіксації порушень ПДР - повний список.

Раніше ми писали, що на українських дорогах запрацюють нові європейські стандарти.