В Україні з кінця квітня спостерігається дефіцит автомобільного палива. Головна причина-відсутність достатньої поставки. Директор ТОВ "Консалтингова група А-95" Сергій Куюн в коментарі"Мінфін"розповів, як можна вирішити проблему.

Експерт зазначив, що в першу дуже потрібно донести людям те, що ціни на бензин і дизель вже не будуть такими, як до війни. Також на його думку необхідно повернути акцизи.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

"Нехай ця ціна буде високою за рахунок податків, вигоди держави. Це і людям буде зрозуміліше: купив пальне за 55-70 грн/л, але з них 10-15-20 грн піде на ВСУ. Погодьтеся, це вже інша історія", - зазначив він.

Також експерт підкреслив, що важливо розвивати транспортні коридори і розширювати політичну підтримку. Оскільки Румунія і Польща не зможуть в повному обсязі задовольнити попит палива на українському ринку, потрібно шукати нових партнерів.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

АЗС, фото: скріншот з відео
АЗС, фото: скріншот з відео

"Працюємо з німцями для транспортування із Західної Європи. Проробляємо шляхи з Середземного моря", - додав експерт.

Раніше інформаційний портал Знай інформував, що в Україні змінилися правила призначення пенсії для прийомних батьків, які отримують виплати: у Міністерстві соціальної політики дали роз'яснення.

Також наш портал повідомляв, у Міністерстві соціальної політики пояснили, як і в які терміни пенсіонери та люди з інвалідністю можуть отримати соціальні послуги під час війни.

Крім того, наш портал інформував, що доньці українки, яку звільнили з роботи під час війни, загрожують відрахування з Університету через заборгованість: "Запевнила, що все погасимо".