На українському столі може зникнути такий звичний для нас продукт, як солодкий перець. Про це повідомляє пресслужба українського аграрного клубу.

Як розповіла аналітик Світлана Литвин, минулого 2021 в Україні було зібрано 163 тис. тонн солодкого перцю, з яких 25% відсотки було вирощено у Херсонській області.

Слід зазначити, що у вирощуванням перцю переважно займаються домогосподарства, їх частка становить 93% із загальної кількості. На сьогодні Україна не може контролювати певні території херсонської області. А це означає втрату площ для вирощування овоча, що своєю чергою викличе нестачу цього продукту.

За словами аналітика, недоступні для вирощування ділянки становлять 23% для домогосподарств та 58% для промислових підприємств.

При цьому Світлана Литвин зауважила, що з метою подолання нестачі солодкого перцю пропонується розширити площі вирощування на підконтрольних територіях та збільшити обсяг імпорту продукту. так, у минулому 2021 році в Україну було імпортовано 19,3 тис. тонн овочів, в основному з Туреччини. на скільки планується збільшити ввезення в цьому році поки не уточнюється.

Популярні новини зараз
Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Стосовно, якими будуть ціни на новий врожай, поки невідомо. Адже аграріям треба час, щоб адаптуватися до нових умов, цін на добрива та пальне, запчастини.

Отже, аналітикиня резюмувала, що, можливо, українські споживачі восени відчують невеликий дефіцит солодкого перцю, проте вцілому дана ситуація не вплине на продовольчу безпеку в країні й ринок адаптується до нових реалій.

Нагадаємо, вартість яєць у другій половині травня знову змінилася: актуальні ціни на перепелині та курячі.

До слова, хліб в Україні тепер можна буде купити дешевше: актуальні ціни на другу половину травня.

Раніше ми писали, що в Україні різко подешевшали популярні овочі: скільки потрібно віддати для приготування салату.