НАЗК звільнила українців від подання будь яких декларацій під час війни, проте з однією умовою

Приміщення податкової. Фото: Скриншот відео
Приміщення податкової. Фото: Скриншот відео
Приміщення податкової. Фото: Скриншот відео

Як відомо, підприємці, посадові особи та фізособи, які отримали прибуток мають задекларувати свої прибутки, а у разі необхідності сплатити з нього податок. Проте в умовах воєнного стану зробити це не так просто. Тому в НАЗК на офіційній сторінці Telegram дали роз'яснення стосовно обов'язкового подання декларацій.

Відповідь НАЗК. Фото: скриншот Telegram

Так, а Агенстві зауважили, що під час війни подавати декларації необов'язково, проте самого обов'язку не відміняли. На думку посадовців, особи не повині втрачати час на заповненя та подання документів під час воєнного стану. Як відомо, воєнний стан продовжено ще на 90 днів. Тобто, на цей період декларації подаються за можливості.
Крім того, з'явилась можливість онлайн дізнатися відомості про свою власність, яка вже знаходиться в реєстрі. Така функція полегшить заповнення декларації у майбутньої для тих осіб, які втратили документа на власність через війну.
Проте, в НАЗК зауважили, що після закінчення війни, посадовці матимуть 3 місяці для подання декларації без порушення строків. Стосовно інших осіб строки подання поки невідомі.
При цьому, у державному органі зауважили, що попри воєнні дії, є можливість подавати декларації, перевіряти їх та виправляти допущені помилки у минулих періодах.
Отже, поки йде війна, подавати декларації необов'язково, резюмували в Агенції.
Раніше ми писали, як дізнатися розмір пенсійних виплат під час війни: пенсійний калькулятор.

Нагадаємо, в Україні змінилися правила дорожнього руху: про що слід знати під час війни.