Внутрішні переселенці в Україні отримують декілька видів допомог. Тепер до них додалася ще одна. Уряд схвалив кілька програм, за якими буде виплачуватися щомісячна допомога та іншим категоріям громадян, які постраждали в результаті війни.

Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на урядовому порталі. Мова йде про допомогу жителям територій, в яких тривають активні бойові дії, жителям деокупованих територій, а також населенню, що проживає на окупованих територіях.

Глави Кабміну Денис Шмигаля заявив, що урядом розпочато кілька програм, якими передбачаються щомісячні виплати в розмірі 2,2-2,5 тисячі гривень жителям цих територій.

Пенсіонери-переселенці, кадр з відео
Пенсіонери-переселенці, кадр з відео

Таким чином допомогу отримуватимуть не лише особи зі статусом внутрішньопереміщених осіб, а й інші категорії громадян, які найбільше постраждали внаслідок війни.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Щоб отримати таку виплату, потрібно подати відповідну заявку на інформаційній платформі допомога (edopomoga.gov.ua), а потім її можна буде оформити ще й через портал "Дія".

"Виплати також зможуть отримати наші люди з деокупованих територій, з населених пунктів, що знаходяться в зоні активних бойових дій, а також громадяни, що знаходяться на тимчасово окупованій території. Разом з ООН, Червоним Хрестом, ЮНІСЕФ, Міжнародною організацією з міграції ми запустили проекти, які допоможуть нашим громадянам, найбільш постраждалим від війни", - повідомив прем'єр. Денис Шмигаль

Денис Шмигаль, фото з пресконференції
Денис Шмигаль, фото з пресконференції

Нагадаємо, як українським абітурієнтам скласти національний мультимедійний тест закордоном: пояснення Сергія Шкарлета

Також ми писали, де і як проводитимуть національний мультипредметний тест: МОН України затвердило наказ

Нагадаємо, в Україні з 16 травня змінилися правила ПДР: "В час війни не варто забувати про безпеку"