Через війну багато учнів втратили можливість на нормальне навчання в школах. Саме тому у багатьох батьків виникає питання, чи можуть їхню дитину залишити у тому ж класі на другий рік.

З таким питанням у фейсбук-спільноту "БАТЬКИ SOS" звернулася молода матуся Світлана.

"За якими критеріями можуть залишити дитину на повторний рік у 2 класі, і які головні навички учня мають бути у дитини, щоб цього не трапилось?Що повинна дитина знати саме необхідне, щоб їх залишили вчитись далі?", - зазначила вона.

Скріншот допису у фейсбук
Скріншот допису у фейсбук

У коментарях батьки зазначили, що залишити дитину на другий рік без згоди батьків не можуть та порадили українці ознайомитися з наказом МОН №621.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Згідно з ним залишити учнів на другий рік навчання в тому ж класі можна тільки за згодою батьків чи законних представників дитини. Учнів 1 або 2 класів можуть залишити на другий рік лише після звернення батьків до школи.

У випадку, коли дитина навчається у 3-8 класі, то її можуть залишити на повторне навчання, якщо за результатами річного оцінювання вони здобули початковий рівень (1-3 бали) у вивченні одного з таких предметів: української мови, математики, алгебри або геометрії. Рішення про повторне навчання ухвалюють педагогічна рада школи та хтось один з батьків.

Нагадаємо, чим відрізняються німецькі та польські школи від наших: українка розповіла про разючі відмінності

Раніше портал Знай писав, навчання в українських школах під час війни: міністр освіти і науки Сергій Шкарлет зробив важливу заяву

Також портал Знай повідомляв, як маленького українця прийняли у французькій школі: мама хлопчика вразила розповіддю