В Україні м'ясна продукція найближчим часом дорожчати не буде, для цього передумов, окрім інфляції немає.

Про це заявив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький в ефірі одного з телеканалів.

Тарас Висоцький зазначив, що оскільки в Україні зараз обмежений експорт і суттєво знизились ціни на кормову базу та на зернові, передумов для зростання цін на м'ясо немає. Незначне здорожчання може відбутися через подорожчання пального, але це єдиний фактор.

М'ясо, фото: Unian
М'ясо, фото: Unian

До того ж за його словами, вже незабаром в Україні почнуть дешевшати овочі, адже розпочинається їхній сезон.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

"Ми зараз входимо в пік сезонних цін, далі вони будуть знижуватись і так буде тривати до осені, до кінцевого збору врожаю. А далі ситуація буде залежати від того, як ми будемо йти в зиму і якою буде вартість зберігання, що прив'язана до цін на різні типи енергії", - зазначив чиновник.

Варто нагадати, що за прогнозами міністра АПК Миколи Сольського, внаслідок блокування російськими окупантами експорту агропродукції з України, ціни на м'ясо і яйця в багатьох країнах світу найближчим часом можуть зрости на 20-30%.

Нагадаємо, Україна відновила експорт свинини та яловичини: як тепер транспортуватимуть м'ясо, поки порти заблоковані

Раніше Знай писав, вартість яєць у другій половині травня знову змінилася: актуальні ціни на перепелині та курячу

Також Знай повідомляв, російські окупанти слідом за українським зерном почали красти соняшникову олію: вивезено десятки тисяч тонн