Українцям розповіли, чи насправді воєнний стан в Україні не можна продовжувати понад три рази.

Відповідь дав юрист Олександр Моргун на своїй сторінці у соцмережі ТikТok.

Останнім часом в Україні багато розмов щодо того, що не можна продовжувати воєнний стан більше ніж три рази. Тобто він діятиме лише до 25 травня, однак це не так.

Олександр Моргун, скріншот
Олександр Моргун, скріншот

Олександр Моргун зазначив, що в Законі України про запровадження воєнного стану немає жодних обмежень щодо термінів його введення. Це означає, що він може тривати до того часу, поки існує військова загроза Україні.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

До того ж воєнний стан президент України може скасувати на окремих територіях, де воєнної загрози немає.

"Воєнний стан може діяти, як на всій території України, так і на окремих її місцевостях. Тобто після 25 травня за поданням президента може бути припинено воєнний стан в деяких областях України", - зазначив юрист Олександр Моргун.

Варто нагадати, що в Україні 24 лютого указом президента Володимира Зеленського було введено воєнний стан на всій території через повномасштабне вторгнення росії.

@morgun_pro_zakon

#воєннийстан #война #украина #закон #юрист #адвокат

♬ Не твоя війна - Океан Ельзи

Нагадаємо, українців можуть почати штрафувати за порушення правил світломаскування: у Верховній раді дали пояснення

Раніше портал Знай писав, економічний удар: майже 200 млрд гривень проросійських компаній вже не потраплять до РФ та Білорусі

Також портал Знай повідомляв, українцям розповіли про отримання біженства в США, афганцям вже не пощастило: "Застрягають в очікуванні"