Українців попередили про дві схеми шахраїв, через які вони орудують під час воєнного стану. Перша схема це так звані "посередницькі" послуги від шахраїв, а друга - SMS-повідомлення про надходження платежу.

Про це українців попередили на Телеграм-каналі Національного банку України.

Так, стало відомо, що шахраї навіть під час війни намагаються нажитися на українцях, тому вони пропонують нібито посередницькі послуги з отримання гарантованого відшкодування від Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Однак, вони хочуть отримати "комісію" за свої послуги.

Шахрай. Фото: скрін youtube
Шахрай. Фото: скрін youtube

У НБУ застерегли, що виплати гарантованого відшкодування здійснюються лише через банки-агенти Фонду, які підключені до Автоматизованої системи виплат. Ати отримати таку виплату потрібно звернутися до відділення одного з банків-агентів з паспортом та ІПН.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Друга схема шахраїв є досить розповсюдженою. Вони розсилають SMS-повідомлення клієнтам банків про нібито надходження платежу на рахунок.

Телефон. Фото: створити мем
Телефон. Фото: створити мем
Телефон. Фото: створити мем

Такі SMS-повідомлення містять фішингові посилання, саме тому за ними не можна переходити. Крім SMS, аферисти можуть надіслати шкідливі посилання у месенджер та на e-mail.

Нагадаємо, телефонні шахраї: найпоширеніші схеми та прості правила, що вбережуть чесно зароблені гривні українців

Раніше портал Знай писав, наживаються на чужому горі: в Україні активізувалися шахраї, які "кидають" на гроші при здачі квартири

Також портал Знай повідомляв, шахраї видурюють гроші від імені ПриватБанку та операторів зв'язку: три найпоширеніші схеми через які обдурюють українців