ПриватБанк попередив українців про найпоширеніші афери, які використовуються шахраями зараз, щоб видурити у людей останню копійку.

У фінансовій установі дали поради своїм клієнтам, як не стати жертвою зловмисників. Відповідний пост з'явився на офіційній сторінці ПриватБанку в соцмережі Facebook.

Клієнтам розповіли про нові шахрайські схеми й дали поради, як їх обійти. Як приклад, фінустанова наводить три найпоширеніші схеми, які використовують зловмисники.

Скрін, відео YouTube ПриватБанк
Скрін, відео YouTube ПриватБанк

Три найпоширеніші шахрайські схеми:

1. Фейкові сайти імітують офіційний вебресурс ПриватБанку

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Передусім слід мати на увазі, що ПриватБанк не виплачує гроші через свій сайт. Крім того, фінустанова не проводить опитувань в обмін на гроші. Адреса офіційного сайту: https://privatbank.ua

2. "Державні" виплати в месенджерах

Клієнтам банку можуть прийти повідомлення в месенджер або СМС, яке містить інформацію стосовно виплат матеріальної допомоги від держави, а також список банків і перелік посилань. У Приваті запевнили, що такого роду повідомлення є фейком!

Категорично забороняється переходити за цими посиланнями. У банку додають, що всі інформація про виплати матдопомоги від держави й банків розміщується тільки в офіційних джерелах.

Фото: facebook.com/privatbank
Фото: facebook.com/privatbank

3. Дзвінки від "співробітників мобільного оператора"

Аферисти телефонують людям і представляються співробітниками мобільного оператора. Далі шахраї повідомляють, що російські війська пошкодили інфраструктуру і незабаром пропаде зв'язок.

Після цього "співробітники" пропонують нібито перепідключити абонента до "аналогової системи зв'язку". Щоб виконати цю дію, клієнта просять назвати код з СМС-повідомлення від справжнього оператора або ж запитують паролі, щоб добратися до банківських карток. Українцям радять бути пильними і не повідомляти жодних даних зловмисникам.

Фото: facebook.com/privatbank
Фото: facebook.com/privatbank

Раніше Знай писав, клієнтам "Волі" радять готуватися - скоро все зміниться: "У цей тяжкий момент"

Також ми писали, письменниця Оксана Забужко вирішила квартирне питання "понаєхавшого" Михайла Булгакова у Києві: "Це диверсія"

Нагадаємо, вирішальний момент у війні росії проти України настане вже скоро: названо конкретні терміни