Поки в Україні йде війна багато українців не в змозі в повному обсязі погашати заборгованість за комунальні послуги, тому у Верховній Раді зробили крок назустріч громадянам в цей складний час. Так, депутати проголосували за законопроєкт № 7317, який передбачає заборону примусового стягнення боргів за комуналку.

У зв'язку з війною українці опинилися в скрутному становищі. Багато громадян втратили роботу і не мають стабільного доходу. У зв'язку з цим у Верховній Раді вирішили трохи полегшити життя українцям.

Платіжка. Фото: скрін youtube
Платіжка. Фото: скрін youtube

Так, 318 народних депутатів підтримали закон, яким передбачено заборону примусового виконання рішень судів про стягнення з фізособи заборгованості за житлово-комунальні послуги.

Платіжка. Фото: скріншот Youtube-відео
Платіжка. Фото: скріншот Youtube-відео

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Відзначається, що дія документа поширюється не тільки на фізосіб, а й на ряд юридичних осіб.примусове стягнення боргів за комуналку заборонено для підприємств оборонно-промислового комплексу, постачальників електроенергії, води і ряду інших.

Раніше інформаційний портал Знай інформував, що в Україні змінилися правила призначення пенсії для прийомних батьків, які отримують виплати: у Міністерстві соціальної політики дали роз'яснення.

Також наш портал повідомляв, у Міністерстві соціальної політики пояснили, як і в які терміни пенсіонери та люди з інвалідністю можуть отримати соціальні послуги під час війни.

Крім того, наш портал інформував, що доньці українки, яку звільнили з роботи під час війни, загрожують відрахування з Університету через заборгованість: "Запевнила, що все погасимо".