В Україні вже третій місяць триває війна, розв'язана Росією. За цей період близько 4,8 мільйона українців втратили свої робочі місця і це число може збільшитися. Оцінку рівню безробіття в Україні дали в міжнародній організації праці (МОП).

На даний момент відомо, що близько 4,8 мільйона українців позбулися робочих місць. У МОП вважають, що якщо військові дії затягнутися, то найближчим часом число безробітних збільшиться до 7 мільйонів. Однак, якщо війна припиниться, то це посприяє швидкому відновленню економіки з віком 3,4 мільйона робочих місць.

Українці. Фото: скрін youtube
Українці. Фото: скрін youtube

У МОП підкреслили, що криза в Україні може негативно вплинути на ринок праці в сусідніх країнах, в основному в Угорщині, Молдові, Польщі, Румунії та Словаччині.

Перехожі. Фото: скрін youtube
Перехожі. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Також наголошується, що незважаючи на те, що така велика кількість біженців стала серйозним навантаженням для приймаючих країн, в середньостроковій перспективі українці можуть допомогти в подоланні нестачі робочої сили в Європі.

Раніше інформаційний портал Знай інформував, що в Україні змінилися правила призначення пенсії для прийомних батьків, які отримують виплати: у Міністерстві соціальної політики дали роз'яснення.

Також наш портал повідомляв, у Міністерстві соціальної політики пояснили, як і в які терміни пенсіонери та люди з інвалідністю можуть отримати соціальні послуги під час війни.

Крім того, наш портал інформував, що доньці українки, яку звільнили з роботи під час війни, загрожують відрахування з Університету через заборгованість: "Запевнила, що все погасимо".