Українцям, які постраждали від війни будуть виплачувати одноразову грошову допомогу. Хто має право на виплати і розмір допомоги озвучує "Пенсійний кур'єр" в соцмережі facebook.

В Україні вже передбачена державна допомога для внутрішньо переміщених осіб, проте з травня її отримуватимуть не всі. Також громадяни, які постраждали від війни зможуть отримати одноразові виплати.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Як зазначили в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій отримати гроші мають право наступні категорії українців:

  • особи, евакуйовані з районів проведення бойових дій;
  • особи, які проживають в деокупованих регіонах.

Скрін facebook
Скрін facebook

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Зазначається, що розмір одноразової державної допомоги для дорослих українців становить 2 тисячі гривень та 3 тисячі гривень для дітей або осіб, які мають інвалідність.

Раніше інформаційний портал Знай інформував, що в Україні змінилися правила призначення пенсії для прийомних батьків, які отримують виплати: у Міністерстві соціальної політики дали роз'яснення.

Також наш портал повідомляв, у Міністерстві соціальної політики пояснили, як і в які терміни пенсіонери та люди з інвалідністю можуть отримати соціальні послуги під час війни.

Крім того, наш портал інформував, що доньці українки, яку звільнили з роботи під час війни, загрожують відрахування з Університету через заборгованість: "Запевнила, що все погасимо".