Для українців, які через війну вимушено виїхали закордон і стали тимчасово непрацездатними, спростило оформлення лікарняних.

Про це повідомили у пресслужбі МОЗ.

Так, стало відомо, що оформлення лікарняного відбувається за такими категоріями непрацездатності: захворювання або травма, догляд за дитиною, вагітність або пологи та ортопедичне протезування. Зазначено, що у таких випадках українці мають право на оформлення електронного лікарняного та отримання соціальних виплат.

Інфорграфіка МОЗ
Інфорграфіка МОЗ

Як оформити лікарняний закордоном?

Для того аби оформити електронний лікарняний потрібно зв'язатися зі своїм лікарем або лікуючим лікарем. Це можна зробити за допомогою месенджерів або ж електронної пошти.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

Для того аби оформили лікарняний лікар має отримати підстави для набуття тимчасової непрацездатності. Це може бути довідка чи виписка, що підтверджує діагноз.

Інфорграфіка МОЗ
Інфорграфіка МОЗ

Важливо пам'ятати, якщо документ був отриманий закордоном, то лікар може запросити переклад документа українською мовою. А вже після того, як лікар пересвідчиться у підставах набуття тимчасової непрацездатності він оформить лікарняний.

Нагадаємо, у МОЗ скасували обмеження для окремих лікарень: кому дозволили проводити планові операції

Раніше портал Знай писав, лікування онкохворих: у НСЗУ розповіли, як отримати допомогу під час війни

Також портал Знай повідомляв, вражає нервову систему та викликає параліч: у МОЗ назвали головну профілактику проти поліомієліту.