Українцям розповіли про матеріальні втрати економіки України через повномасштабне воєнне вторгнення росії.

Про це розповіли на фейсбук-сторінці Національного банку України.

Наразі за оцінкою Національного банку України, втрати фізичного капіталу через війну перевищують $92 млрд. Зазначимо, що ця оцінка є близькою до розрахунків Київської школи економіки та Міністерства економіки України.

Оцінка фізичних втрат потрібна, щоб зрозуміти, які обсяги репарацій має сплатити росія Україні та скільки ресурсів і часу знадобиться для відновлення економіки.

Зруйнований будинок, фото: Facebook
Зруйнований будинок, фото: Facebook

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

За розрахунками втрати стартують від $90 млрд – це майже половина минулорічного ВВП. Найбільше постраждала інфраструктура та нерухомість, збитки оцінюють у $31 645 млн та $32 649 млн відповідно. Збитки об'єктів добувної та переробної промисловості становлять $11 896 млн.

Інфорграфіка НБУ
Інфорграфіка НБУ

"Про фінальні цифри можна буде говорити після війни, коли буде можливість повноцінно проаналізувати втрати в кожному із сегментів економіки", - зазначили у Національному банку України.

Нагалаємо, як підприємцям отримати 6500 грн компенсації: Мінекономіки повідомило про нові умови

Раніше портал Знай писав, українці отримають щорічну разову грошову допомогу: кому і яку суму виплатять у червні

Також портал Знай повідомляв, в уряді поділилися планами щодо відновлення України: "Реалізовувати сучасні рішення"