В Камбіні запропонували на час війни ввести мораторій на підвищення тарифів на тепло, гарячу воду, газ і його розподіл.

Про це на засіданні уряду заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Так, стало відомом, що Кабмін ухвалив законопроекти, які пропонують ввести на період воєнного часу мораторій на підвищення тарифів на тепло і гарячу воду, а також на газ і його розподіл для всіх категорій споживачів. Варто додати, що це рішення також діятиме ще 6 місяців після завершення воєнного стану в Україні.

Денис Шмигаль, фото з пресконференції
Денис Шмигаль, фото з пресконференції

"Уряд подасть до Верховної Ради законопроекти, які передбачають мораторій на підвищення тарифів на період воєнного стану і 6 місяців після його завершення. Тарифи на газ і його розподіл, а також на тепло і гарячу воду не зростатимуть. У ці складні дні будь-яке підвищення тарифів точно не на часі", - сказав Шмигаль.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як зазначив Денис Шмигаль в законопроектах також будуть визначені компенсаторні механізми, які дозволять утримувати належний рівень інфраструктури та її відновлення.

Нагадаємо, платіжки українців взимку зросли майже на чверть і це не межа: як змінилися тарифи на опалення у 2022 році.

Раніше портал Знай писав, "ви вбиваєте...": українці підрахували, як змінилися ціни на опалення всього за рік - у платіжках вже по 20 тис грн.

Також портал Знай повідомдяв, у всіх містах України підскочив тариф на воду, 5 грн за кубометр - тільки початок: скільки українцям доведеться платити за спожите.