Пенсійний вік в Україні на сьогодні становить 60 років як для чоловіків, так і для жінок, однак деякі українці можуть вийти на пенсію за півтора роки до досягнення пенсійного віку.

Про це повідомляє Пенсійний кур'єр.

Так, відповідно до Закону України від 15.02.2022 № 2040 - ІХ "Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення пенсійного законодавства", громадяни мають право на достроковий вихід на пенсію за віком.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Однак, важливою умовою для дострокового виходу на пенсію є наявність повного страхового стажу.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Достроково вийти на пенсію мають права українці:

- звільнені через скорочення штату або ліквідацію підприємства за півтора роки до досягнення ним пенсійного віку
- батьки дітей, які страждають на рідкісні захворювання, яким не встановлена інвалідність.

Скрін, відео YouTube пенсії
Скрін, відео YouTube пенсії


Варто нагадати, аби цьогоріч аби вийти на пенсію потрібно 29 років страхового стажу, вже наступного року знадобиться 30 років. З кожним роком вимога щодо страхового стажу приростає, доки до 2028 року не досягне 35 років.

Нагадаємо, родичам загиблих військовослужбовців підвищили пенсії: скільки отримуватимуть тепер

Раніше портал Знай писав, в уряді визначилися щодо електронних листків непрацездатності: що зміниться

Також портал Знай повідомляв, у Мінсоцполітики пояснили, як і в які терміни пенсіонери та люди з інвалідністю можуть отримати соцпослуги під час війни